Now Reading
Volkswagen T-Roc într-o demonstrație de încredere

Volkswagen T-Roc într-o demonstrație de încredere

Pentru că Volkswagen T-Roc este una dintre cele mai noi apariții din gama Volkswagen, am hotărât să-l punem într-o lumină diferită, amplasându-l într-un cadru pitoresc. După ce am explorat împreună străzile capitalei, era momentul să-l provocăm și pe drumuri mai dificile. Am ales o șosea fascinantă, ce urcă până la 1925 de metri altitudine, oferind un peisaj ce îți taie respirația. I-am dedicat noului model întreaga noastră atenție și l-am imortalizat în fotografii, care îi scot în evidență postura atletică și firea încrezătoare.

Alegerea traseului nu a fost una întâmplătoare. Căutam o șosea cu un grad de dificultate crescut, care să aibă serpentine și care să ofere posibilitatea de a merge și în off-road. Am optat pentru Transbucegi. Un drum spectaculos, aflat la circa 160 de km de București, care duce către platoul masivului Bucegi, aproape de cabana Piatra Arsă și reprezintă o alternativă ușoară de a ajunge la obiectivele turistice din zonă. Este un loc perfect pentru a te putea bucura de frumusețea acestor munți, evitând zonele aglomerate de pe Valea Prahovei.

Am parcurs acestă rută cu un model T-Roc, dotat cu o motorizare 2.0 litri TDI, 150 CP. În general, motoarele diesel asigură un cuplu puternic, încă de la turații reduse, ceea ce ne-a permis să adoptăm cu ușurință un condus mai sportiv. Motorul s-a dovedit a fi unul destul de economic cu o performanță ridicată și o eficiență sporită, consumul mediu obținut fiind de 7%. Sistemul de tracțiune integrală 4MOTION, varianta 4×4 oferită de Volkswagen, demonstreză ce înseamnă o conexiune perfectă între autoturism și șosea – asigură o stabilitate ridicată și un plus de siguranță, indiferent de terenul de rulare. Cum poți avea confort în timpul șofatului? Cutia DSG este alegerea câștigătoare. Datorită construcției și a modului de funcționare, asigură un randament ridicat, iar schimbarea treptelor de viteză se face fără a pierde din cuplu motorului, ceea ce reprezintă un avantaj în fața clasicelor cutii manuale.

A călători înseamnă mai mult decât a parcurge anumite distanțe pentru a vedea peisaje uimitoare, iar timpul petrecut la volan poate contribui substanțial la o excursie reușită. Pentru că nu suntem șoferi profesioniști, îmbunătățirea continuă a tehnologiilor de asistență pentru șofer ne face să realizăm cât de mult contribuie acestea la transformarea condusului într-o activitate din ce în ce mai simplă.

Spre exemplu, sisteme precum Park Pilot nu sunt considerate stict necesare, majoritatea șoferilor considerând ca nu au nevoie de asistență la parcare. Însă, Park Pilot face mult mai mult. Faciliteză chiar și cele mai dificile manevre și atenționeză prin semnale acustice și vizuale dacă există un obstacol în preajmă. De aceea, l-am găsit ca fiind util mai ales pe traseul accidentat parcurs. La fel și în cazul sistemului Auto Hold, care înlocuiește clasica frână de mână și te ajută la plecarea din pantă.

Pe configurația 2.0 TDI, 150 CP poți alege între patru moduri de condus:  Normal, Off-road, Snow sau Individual. Îți poți crea chiar propriul stil de condus. Noi am personalizat varianta Off-road Individual unde am modificat în funcție de provocările durumului de următorii parametri: propulsie, tracțiune integrală, Active Cruise Control, climatizare, asistență în coborâre sau pornire din rampă.

La finalul zilei, am tras linie și am concluzionat. Pe deoparte, am descoperit locuri noi, ne-am bucurat de razele soarelui și am profitat  de o escapadă plină de provocări la volanul carismaticului T-Roc. Pe de altă parte, ne-am convins ca este un crossover îndrăzneț, ce își etalează trăsăturile de off-roader veritabil, ce oferă multiple posibilități de personalizare.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.