Now Reading
Stop joc pentru concursul de pe Facebook!

Stop joc pentru concursul de pe Facebook!

14.10.2011

La inceputul saptamanii anuntam startul unui concurs de creativitate pe Facebook. Mecanismul de desfasurare presupunea ca fiecare dintre participantii inscrisi in concurs sa posteze un text creativ, care sa contina cateva cuvinte cheie. Primele trei comentarii clasate in urma aprecierilor primite prin apasarea butonului de “like” al fiecarui comentariu in parte, urmau sa castige cate o tableta Prestigio Multipad.

In urma acestui concurs ne-am ales cu foarte multe reclamtii din partea celor inscrisi. Acestia se plangeau de faptul ca mesajele postate de ei sub forma de comentarii la nota de concurs, nu erau afisate sau nu erau vizibile pentru prietenii lor, astfel incat acestia nu puteau sa voteze. Aceste situatii se petrec din cauza actualizarilor care se efectueaza constant pe Facebook. Noi nu avem cum sa controlam aceste actiuni.

S-au adus acuzatii cum ca mesajele postate care adunasera cele mai multe like-uri pana la un moment dat, au fost raportate ca spam, iar Facebook le-a sters automat. Din nou, o situatie pe care noi nu o puteam controla.

Apoi, am fost atentionati de faptul ca multe dintre like-urile stranse nu erau autentice si ca exista tot felul de metode prin care se pot obtine like-uri fictive. Vedeti mai multe detalii despre asta aici si aici.

Pentru ca noi nu incurajam frauda si concurenta neloiala, am decis sa schimbam putin datele problemei.

Conform regulamentului, in caz de forta majora, organizatorii pot incheia concursul in orice moment. Pentru ca noi consideram ca toate situatiile prezentate mai sus insumeaza un caz de forta majora, spunem “stop joc” actualului concurs de pe Facebook.

Toti cei care au postat mesaje in timpul dedicat concursului initial, sunt automat inscrisi intr-un nou concurs, avand aceleasi premii: trei tablete Prestigio Multipad. Insa pentru a ne convinge de autenticitatea utilizatorului de Facebook, este necesar ca acesta sa ne transmita un mesaj privat pe profilul Echipa MIDOCAR, cu numele sau real.

Dorim sa acordam sanse egale tuturor celor care s-au inscris in acest concurs. Pentru asta, am ales o alta modalitate de desemnare a castigatorilor care implica utilizarea platformei random.org. In acest fel, speram ca nu vor mai fi suspiciuni privind corectitudinea impartirii premiilor. Utilizand una dintre metodele oferite de aceasta platforma, vom face un clasament, aleatoriu, al tuturor participantilor. In prima faza, vom introduce intr-o lista in ordine alfabetica, toate numele inscrise in concurs. Apoi, prin apasarea unui buton, acestea vor fi rearanjate aleatoriu, iar primele trei pozitii vor fi declarate castigatoare ale celor trei tablete. Aceasta extragere se va desfasura luni, 17 octombrie 2011, la ora 15.00, si va fi filmata si incarcata pe canalul nostru de YouTube,  luni, 17 octombrie 2011, ora 15.30.

Desi am fi dorit sa efectuam aceasta extragere azi, cand se finaliza in mod normal concursul, consideram ca nu toti cei care s-au inscris in concurs au avut timpul necesar sa ne trimita mesajul de confirmare a participarii. Acesta este motivul pentru care am decis sa prelungim perioada in care participantii isi pot confirma identitatea. Asteptam mesajele de confirmare pana luni, 17 octombrie 2011, ora 12.00.

Este important de retinut faptul ca doar cei care s-au inscris in concursul initial, iar apoi ne-au confirmat numele real printr-un mesaj pe profilul Echipa MIDOCAR vor participa la extragerea de luni.

Multumim tuturor celor care s-au inscris in concursul nostru!

De acum, le uram noroc participantilor!

 

View Comments (11)
  • Decizia de a schimba regulamentul la sfarsitul concursului denota neseriozitate si lipsa de respect fata de cei ce s-au inscris in concurs!!! Obligativitatea fiecaruia e sa respecte regulamentul scris de Organizator! Avand in vedere ca Midocar a scris regulamentul si chiar el nu-l respecta spune clar cata incredere poti avea in Midocar!!!

  • Inca o data se dovedeste ca declararea “forta majora” a fost facuta dupa incheierea concursului conform cu regulamentul . Va rog sa va reconsiderati pozitia fata de schimbarea regulamentului si sa imi acordati premiul ce mi se cuvine intru-cat am avut cele mai multe like-uri. http://i.imgur.com/9aXhu.jpg

  • Multumim pentru feedback! Pozitia noastra ramane aceeasi, se va efectua o tragere la sorti, conform noului regulament.

  • FB certifica ora 16:01 pentru afisarea midocar “stop joc” deci decizia de intrerupere e lovita de nulitate intru-cat nu poti intrerupe ceva ce deja s-a sfarsit…sper ca acest incident sa se incheie pe cale amiabila!

  • Asa cum am mai explicat si cum multi utilizatori ai platformei Facebook au observat, exista o intarziere in ceea ce priveste actualizarea informatiilor pe Facbeook. Chiar si asa, noi avem dovada ca am intrerupt concursul cu cel putin 1 minut inainte. Multumim!

  • Nu este vorba de actualizare aici ci de marcare a postarii.Sunt extrem de surprinsa sa vad cum persistati in fata evidentei sa aduceti un argument atat de slab ca un print in care “dovada” este ceasul pc-ului dvs. pretinzand ca FB e cel care greseste!!!

  • Mai dar ce suparati sunteti,stim ca a fost greu sa faceti atatea schimburi de like dar na….ei sunt cei care decid,premiile vin din partea lor.Reactionati ca si cand vi se cuvine,nu va este putina jena?

  • Greu sa-ti suti vorbele in nume propriu si dintr-o reala jena sau lipsa de responsabilitate postezi sub anonimat…Da , i se cuvine, conform regulamentului scris de midocar si datorita caruia s-a inscris si participat la acest concurs!

  • Pai de ce sa ti se cuvina doamna?cine esti tu?Una care sta si face conturi false zi de zi????Nu te mai agita atat si las-o asa mai ales ca stii ca asa este.du-te si cumpara-ti o tableta si mai termin-o cu atatea amenintari.

Leave a Reply

Your email address will not be published.