Now Reading
Das electric revolution

Das electric revolution

Viitorul Volkswagen este aici. Cortina s-a ridicat la Salonul Auto de la Frankfurt, iar odată cu noul branding și noul logo, pe scenă și-au făcut apariția 3 noi modele electrice de serie și 4 concepte avangardiste.

Noul logo este un simbol și, totodată, un trademark. Designul a fost redus la 2D flat și păstrează elementele esențiale ale brandului.

Noul branding, numit “New Volkswagen”, se regăsește acum în designul automobilelor, în interacțiunea cu clienții și în expunerea brandului per ansamblu. Schimbarea identității vine în cadrul lansării mobilității electrice și marchează startul revoluției electrice.

Standul Volkswagen de la IAA 2019 a fost conceput pe noul branding.

Începem cu noul ID.3, prima mașină complet electrică din noua familie Volkswagen ID. Cu acest automobil, Volkswagen face din nou istorie. S-a mai întâmplat cu Beetle și Golf, iar ID.3 este aici să revoluționeze piața globală a mașinilor electrice.

ID.3 are o amprentă neutră de CO2 și este primul model care folosește noua platformă modulară MEB cu motorul electric amplasat pe puntea spate, iar bateria plasată sub podea. ID.3 măsoară 4,261 mm lungime, 1,809 mm lățime, 1,552 mm înălțime, iar ampatamentul are 2,765 mm. Spre comparație, un Volkswagen Golf VII are 4.258 mm lungime, 1.790 mm lățime, 1.492 mm înălțime și un ampatament de 2.620 mm.

Noul Volkswagen ID.3 va fi disponibil în trei versiuni în ceea ce privește capacitatea bateriei (45 kWh, 58 kWh, 77 kWh), iar în primul an de producție va fi fabricată și livrată doar versiunea de 58 kWh – adică ID.3 1ST.

Această baterie va furniza energie motorului electric de 107 kW și va permite o viteză maximă de 160 km/h și o autonomie de până la 420 de kilometri (WLTP).  Cu bateria de 45 kW, ID.3 va putea parcurge până la 330 de kilometri (WLTP) cu o singură încărcare.

Interiorul noului ID.3 este dictat de minimalism funcțional. Selectorul de viteze este amplasat în dreapta volanului, butoanele de pe volan sunt de tip touch, iar cromatica dashboard-ului este personalizabilă. Volkswagen ID.3 1ST oferă un sistem de navigație cu touchscreen de 10 inch, scaune și volan încălzite, cotiere individuale pentru locurile din față, jante din aliaj ușor de 18 inch și cromatică exterioară bicoloră – cu plafon negru.

ID.3 este prima mașină electrică din lume cu amprentă neutră în materie de CO2. În consecință, își pune o amprentă importantă în industrie: prin tehnologia inovatoare, prin libertatea mobilității individuale și prin protejarea mediului înconjurător. Producția versiunii de lansare ID.3 1ST va fi limitată la 30.000 unități, iar României i-au fost alocate 450 de unități, cu posibilitate de suplimentare. Pentru clienții care și-au rezervat un exemplar, primele modele Volkswagen ID.3 1st vor fi livrate în vara anului 2020.

Viziunea despre mobilitate electrică de la Volkswagen a început cu e-up!, în 2013. Odată cu Salonul de la Frankfurt, Noul e-up! primește o baterie de 32,3 kWh, pentru autonomie mărită – de până la 260 km în ciclu WLTP.

Al treilea model electric din oferta Volkswagen este e-Golf – de altfel, primul model electric Volkswagen din clasa compactă produs în serie. Cu o putere de 100 kW/136 CP, e-Golf are o autonomie reală cuprinsă între 170 și 230km.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.