Now Reading
CES 2014: faruri laser-LED Audi

CES 2014: faruri laser-LED Audi

La editia CES (Consumer Electronics Show) de anul acesta, Audi readuce conceptul Sport quattro in fata publicului pasionat de tehnologie. Modelul Audi Sport quattro concentreaza sportivitatea si eleganta dramatica cu progresul tehnologic si infatiseaza cel mai nou sistem de lumini creat de Audi: laser light concept.

Audi Sport quattro laserlight concept

Audi prezinta viitorul farurilor care vor intra in dotarea automobilelor sale. Laser light este un ansamblu de faruri care combina tehnologia Matrix LED si laserele de lumina. Hibridul Sport quattro, de 700 CP, care a fost dotat cu acest sistem intruchipeaza ingineria de varf a constructorilor germani.

Farurile laser de inalta performanta sunt compuse din doua elemente trapezoidale: pe cel exterior sunt pozitionate diodele Audi Matrix, iar pe cel interior se afla laserele, raspunzatoare de transmiterea fasciculului de lumina pana la 500 de metri distanta. Diodele de laser au cativa microni in diametru, insa produc de trei ori mai multa luminozitate decat sistemul LED, pe care o transmit pe o distanta de doua ori mai mare.

Sistemul laser light va intra anul acesta in dotarea monopostului de anduranta R18 e-tron quattro. Pentru prima data in istoria cursei Le Mans, tehnologia laser de inalta performanta va oferi o iluminare omogena a pistei pentru soferii Audi.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.