Now Reading
Audi quattro experience la scara 1:32

Audi quattro experience la scara 1:32

17.10.2012

Audi Canada a organizat luna trecuta prima competitie cu machete ale modelului Audi A4, la scara 1:32, dotate cu sistem quattro si dirijate prin intermediul iPad-urilor. Acestea nu sunt doar simple machete, ci replici fidele ale modelelor pe care le reprezinta, cu toate caracteristicile tehnice ale acestora.

In mod normal, masinutele teleghidate sau radioghidate nu isi pastreaza directia pe circuit si derapeaza adesea. Sistemul quattro reprodus pe machete a fost realizat de compania Slot Mods USA in urma unui numar impresionant de teste si de customizari ale pieselor in miniatura, astfel incat masinile isi pastreaza perfect aderenta pe circuit.

Unele machete folosite la astfel de competitii au montate camere video pe plafonul masinii. Pentru Audi insa, nu a fost suficient. Asa ca au adaptat camere in miniatura in masina, pe locul soferului, iar stream-ul live a fost transmis prin wireless direct catre tableta, dand impresia pilotului ca se afla intr-o competitie pe jumatate virtuala, pe jumatate reala. Vibratiile si socurile au fost atenuate la nivelul imaginilor transmise datorita incastrarii camerei intr-o consola de protectie.

Controlul asupra masinii prin intermediul tabletei reprezinta o inovatie in domeniul gaming-ului, care transfera pilotul din spatiul real catre cel virtual si inapoi. Controller-ele sau joystick-urile au fost inlocuite de touchpad, iar vizibilitatea a devenit una naturala: pe tableta, jucatorul vede circuitul pe care se afla ca si cand ar fi el insusi pilot in masina.

La aceste curse au participat 3701 de concurenti, iar imaginile capturate in timpul curselor prezinta un nou concept de entertainment:

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.