Now Reading
8 lucruri despre noul Volkswagen Golf

8 lucruri despre noul Volkswagen Golf

Volkswagen Golf este cea mai de succes mașină europeană, de mai bine de patru decenii. Un nou capitol din istoria acestui best-seller începe odată cu premiera mondială a celui de-al optulea Golf – digitalizat, conectat și intuitiv.

Niciodată un Golf nu a fost atât de progresiv. Versiunile hibride sunt lansate în același timp cu versiunile convenționale și, astfel, noul Golf electrizează clasa compactă.

Iată o selecție a celor mai importante 8 lucruri pe care trebuie să le știi despre Volkswagen Golf 8!

1. Dintre cele 8 motorizări disponibile, 5 vor fi hibride, iar dintre cele din urmă 3 versiuni sunt mild-hybrid pe propulsoare TSI (numite oficial eTSI) și 2 versiuni plug-in hybrid (numite oficial eHybrid). Cel mai puternic Golf eHybrid va fi fabricat sub sigla GTE și va oferi 245 CP / 180 kW.

Volkswagen Golf 8 GTE Romania

2. Fanii motoarelor Diesel pot sta liniștiți – două versiuni de putere vor exista pe Golf 8, de 115 CP / 85 kW și 150 CP/ 110 kW. Noua injecție dublă (cu două convertizoare catalitice SCR) reduce emisiile de nitrogen (NOx) cu până la 80%. De asemenea, consumul motoarelor TDI scade cu 17% versus consumul modelului anterior. Aceste noi motorizări diesel vor fi printre cele mai curate motoare pe combustie din lume.

3. Absolut toate afișajele și funcțiile mașinii sunt digitale: noul instrumentar și sistemele de infotainment online se contopesc într-un singur display cu butoane tactile. Un sistem head-up display cu proiecție pe parbriz, disponibil opțional, oferă mai multă vizibilitate suitei de informații.

4. Pentru prima dată, setările personale precum poziția scaunului sau temperatura climei vor putea fi salvate in cloud și reactivate de fiecare conducător în parte. Iar sistemul de comenzi vocale disponibil pe Noul Volkswagen Golf va fi putea fi activat prin rostirea cuvintelor magice “Hello Volkswagen”.

Volkswagen Golf 8 Romania

5. Noul Golf este primul autovehicul de la Volkswagen care se conectează cu mediul înconjurător cu ajutorul serviciului Car2X, disponibil în dotarea standard. Șoferul va primi pe display-ul mașinii semnale de la infrastructura de trafic a orașului și de la alte vehicule, pe o rază de 800 de metri. Golf 8 va comunica, la rândul său, aceste date cu alte mașini conectate la Car2X. Astfel, autoturismul va putea alerta șoferul în legătură cu accidente, mașini oprite pe marginea șoselei, aglomerații în trafic sau construcții pe carosabil.

6. Noul Golf renunță la denumirile echipărilor Trendline, Comfortline și Highline în favoarea nivelurilor de echipare Golf, Life și Style. Va exista, de asemenea, echiparea cu detalii sportive, denumită R-Line.

7. Un număr amplu de sisteme de siguranță este oferit pe noul Golf. Travel Assist este denumirea sistemului semi-autonom de nivel 2 pe care Volkswagen îl implementează pe Golf. Acest sistem predictiv de Cruise Control Adaptiv permite menținerea mașinii pe centrul benzii de deplasare, la viteze de până la 210 km/h. Sistemul este activ doar dacă șoferul păstrează cel puțin o mână pe volan. După 15 secunde în care sistemul detectează lipsa mâinii pe volan, sistemul emite avertizări audio și vizuale. În cazul în care șoferul nu reacționează, mașina se oprește în siguranță de una singură.

8. Transmisia DSG adoptă tehnologia shift-by-wire, iar schimbătorul de viteze este înlocuit de un selector cu cursă scurtă, similar celor de pe autoturismele din clase superioare.

Pre-comenzile pentru Noul Golf sunt programate să debuteze pe piața din România în luna decembrie, iar primele unități vor fi livrate în primăvara anului 2020.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.