Now Reading
Wolfsburg, oraşul Bulli

Wolfsburg, oraşul Bulli

Bulli cât vezi cu ochii! La fiecare colţ, intersecţie sau parcare, un exemplar care să-ți capteze atenția minute în şir şi să-ți consume bateria telefonului sau aparatului de fotografiat. Aşa au fost, pe scurt, cele 4 zile de Bulli Summer Festival, sărbătoarea celor 70 de ani de Bulli.

Wolfsburg a fost, între 3 şi 6 august, capitala Bus-urilor. Întregul oraş s-a transformat într-un mare camping, gazdă a peste 1000 de modele Volkswagen Transporter, din toate cele 6 generații. Bineînțeles, spectacolul a fost asigurat de primele ediții de Bus, restaurate incredibil de atent sau tunate într-un mod spectaculos. Westfalia, Samba, Pritsche, Syncro, Gypsy, Silverfish, California, Camper, de înghețată, salvare şi poştă sau orice alt tip de dotare şi carosare vă mai trece prin minte, toate au fost de găsit şi admirat la Bulli Summer Festival. S-au dat multe premii: pentru cel mai spectaculos tatuaj cu Bulli, pentru “cea mai rablă” variantă de Bus care circulă încă pe şosele (foto mai jos), pentru cel mai cool tuning, pentru cele mai frumoase exemplare din fiecare generație sau pentru Bus-ul venit de cel mai de departe. S-au făcut sute de mii de fotografii, s-au legat prietenii, s-a facut schimb de informaţii despre cei mai buni furnizori de piese sau accesorii şi despre modele rare care aşteaptă undeva, în paragină, să fie salvate. Dar, dincolo de toate, s-a petrecut în stilul hippie specific Bus-urilor sărbătorite.

Pe durata Festivalului, accesul la Autostadt, dar şi la AutoMuseum Volkswagen, a fost liber pentru participanţii la eveniment. Astfel, ne-am administrat cu toții o doză zdravănă de istorie Volkswagen.

Partener oficial al Bulli Summer Festival, Volkswagen Autovehicule Comerciale a avut dedicate câteva zone în care a expus variantele “vedetă” ale modelului Multivan. Am întâlnit aici Der Goldene Bulli 2017, modelul ce va fi oferit ca premiu, la sfârşitul acestui an, în cadrul programului de responsabilizare socială inițiat de marcă și desfășurat în parteneriat cu instituții ale statului german, companii private şi reprezentanți mass-media. Bineînțeles, de la sărbătoare nu putea lipsi Bulli Edition, modelul lansat anul acesta tocmai pentru a omagia cei 70 de ani de la prima schiță a Bus-ului. Însă, cel mai încântător spațiu amenajat de reprezentanții mărcii a fost zona de camping dedicată modelelor California. Aliniate, colorate, cu pop top-urile ridicate, pregătite de oaspeți, era imposibil să nu le remarci. California Ocean Edition, o altă versiune specială a Multivan-ului, a completat perfect priveliştea.

În ultima zi de Festival, petrecerea s-a mutat la Hanovra, acolo unde se produce de 61 ani modelul Transporter. Cele mai frumoase 350 de modele, din toate generațiile, au fost desemnate să participe la caravana organizată pe traseul Wolfsburg-Hanovra. Drumul parcurs duminică, între cele două oraşe, a simbolizat mutarea producției modelului, din 1956.

Hanovra a marcat, cu discursuri ale oficialilor Volkswagen şi concerte, finalul celor 4 zile în care totul a fost despre Volkswagen Bulli.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.