Pentru a va oferi o mai buna informare, acest website foloseste COOKIE-uri! Accept

Volkswagen intră în Formula E

Publicat în: 28 August 2015, de către: Echipa MIDOCAR

Formula E se pregătește pentru al doilea sezon, în timp ce Volkswagen face primii pași în cadrul competiției de monoposturi electrice în rolul de sponsor și partener strategic al echipei germane ABT Schaeffler.

Formula E și-a făcut debutul în septembrie 2014 și a atras o mare atenție din partea mass-media, cât și un număr mare de spectatori si telespectatori. Pentru sezonul 2015-16, organizatorii au pregătit 11 curse, ce se vor desfășura în locații exotice din Asia, America de Nord și de Sud și Europa. Etapa de debut este Beijing ePrix în China.

Odată cu începutul noului sezon, pe 17 octombrie, la Beijing, Volkswagen va deveni o parte a competiției de monoposturi electric ca sponsor al echipei ABT Schaeffler. ABT Schaeffler și Volkswagen sunt implicați și în alte proiecte motorsport, în care durabilitatea, performanța, eficiența și consistența joacă un rol important.

ABT Schaeffler FE01

Cu toate modelele sale electrice, cum ar fi e-Golf si e-up!, precum și hibrizii Golf GTE și Passat GTE, Volkswagen AG este constructorul auto cu cea mai extinsă gamă de automobile ce dispun de sisteme de propulsie electrică.

ABT Schaeffler, singura echipă germană care a participat în primul sezon de Formula E, a terminat pe locul al treilea în clasamentul piloților și constructorilor, cu ajutorul piloților Daniel Abt (22 de ani) și Lucas di Grassi (31 de ani).

Scrie un comentariu

Notă: Este activată moderarea comentariilor, iar comentariul tău poate întârzia. Nu este nevoie să retrimiţi comentariul.