Pentru a va oferi o mai buna informare, acest website foloseste COOKIE-uri! Accept

Dubla victorie Volkswagen la Raliul Silvretta

Publicat în: 09 July 2014, de către: Echipa MIDOCAR

Volkswagen e-Golf si Volkswagen e-up! sunt marii castigatori ai raliul electric organizat in cadrul Silvretta Classic, anul acesta.

Volkswagen si-a asigurat podiumul, pentru al doilea an consecutiv, la cea mai importanta competitie dedicata autovehiculelor 100% electrice. Profilul alpin al raliului testeaza adaptabilitatea masinilor electrice, marea provocare fiind modalitatea in care acestea recupereaza cantitatea de energie folosita la urcarea dealurilor, prin reincarcarea bateriilor pe sectiunile de drum in panta. Traseul de 362 de kilometri a fost impartit in 3 zile de concurs. A fost cu adevarat o provocare pentru masinile electrice sa strabata zilnic 109 km, 118 km, respectiv 134 km, pe sosele aflate la 2000 m inaltime.

Volkswagen e-Golf a obtinut locul I general, pentru a 3-a oara, in timp ce Volkswagen e-up! a fost cel mai eficient autovehicul electric, dintr-un total de 23 de modele participante. Echipa Tino Laue/ Ruth Holling a reusit sa castige cu un consum de numai 9.17 kWh/100km, cu 28% mai putin decat consumul standard declarat al lui Volkswagen e-up!, de 11.7 kWh. Totodata, echipa a obtinut si locul al treilea in clasamentul general al raliului.

Momentan, modelele Volkswagen e-Golf si e-up! sunt comercializate doar in Germania.

silvretta e-golf

Scrie un comentariu

Notă: Este activată moderarea comentariilor, iar comentariul tău poate întârzia. Nu este nevoie să retrimiţi comentariul.