Pentru a va oferi o mai buna informare, acest website foloseste COOKIE-uri! Accept

Audi lanseaza tehnologia LED Matrix pentru modele de serie

Publicat în: 02 July 2013, de către: Echipa MIDOCAR

Audi A8 Facelift va marca debutul farurilor LED Matrix.

Noile blocuri optice au fiecare cate 25 de diode, grupate cate 5. Senzorii Audi Matrix sunt sensibili la intensitatea luminozitatii obiectelor participante la trafic si la forma acestora. Acestia vor dicta cu finete sistemului inteligent Audi gruparea in care trebuie sa se stinga sau sa se aprinda, astfel incat sa cuprinda obiectul la mijloc. Atlfel spus, vorbim despre fascicule de lumina care lumineaza independent unele de celelalte si care reactioneaza foarte eficient.

Audi Matrix poate fi conectat la sistemul de navigatie al masinii, caz in care diodele vor lumina virajele prin “cornering light” cu putin inainte ca soferul sa le abordeze. O alta functie a sistemului inteligent de iluminare care va fi implementat pe Audi A8 Facelift este scanarea pietonilor care apar in trafic noaptea (prin Night Vision) si transmiterea de lumini de avertizare inteligente, pe inaltime, cu ajutorul diodelor Matrix.

Scrie un comentariu

Notă: Este activată moderarea comentariilor, iar comentariul tău poate întârzia. Nu este nevoie să retrimiţi comentariul.